KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu

Şbt

Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu öğrencileri, sınıf öğretmeni Meryem CEREN ile birlikte 'Doğa ve Fen Okulu'unu ziyaret ettiler.

Yunanistan-Romanya-Polonya ortaklı "Nature is Our Home-Doğa Bizim Evimiz" adlı e-Twinning projesinde yer alan öğretmenimiz 'doğa ve hayvan' sevgisine sahip biliçli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

"Doğa ve Fen Okulu"nda oyunlar oynayıp, parkurlarda yarışan, çadır kuran çocuklar doğanın tadını çıkardılar.

Şbt

Okul psikolojik danışmanları tarafından okul öğretmenlerimize yönelik kadına yönelik şiddete duyarlılığı artırmak amacıyla Kades broşürleri dağıtıldı.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

ŞEHİT YUSUF ÇAVUŞ İLKOKULU

Haz

Belirlenen kriterlere göre haftanın en temiz sınıfı seçilir. Bu sınıfa haftanın ilk günü ödülleri takdim edilir. Her ay Ayın öğrencisi için; en çok kitap okuyan öğrenci, sınıfında farklı çalışmalara imza atmış öğrenci tespit edilir. Bu iş ve işlemler her ay aynı şekilde devam eder. Haziran ayına kadar aşağıda belirlenmiş kriterler sonucu en yüksek puan alan 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıftan en yüksek puan alan öğrencilere BİRER BİSİKLET hediye edilir.Her sınıftan dereceye giren ilk yirmi öğrenciye sürpriz ödüller verilerek öğrenciler motive edilir. Her hafta birinci seçilen sınıfımıza haftanın sınıfı belgesi verilerek kapısına asılması sağlanır. Ayın öğrencisi, kitap kurdu, farkındalık oluşturan öğrenciler okul web sayfasında, girişte bulunan okul televizyonunda o hafta boyunca sergilenir. Komisyonca her hafta en temiz sınıfın belirlemesi ve törenlerde o sınıfın öğretmeni ve sınıf başkanına beyaz bayrağın teslim edilmesi. Olumlu tutum ve davranış sergileyen öğrencilerin belirlenmesi. Temizlik ile ilgili pankartların hazırlanması.Ödüllendirme süreci şeklinde devamlılık sağlanır.Araştırmanın bulguları incelendiğinde;  sınıf öğretmenleri  öğrencilerin değerler konusunda  farkındalık oluşturduğunu  ve sabır, sorumluluk, temizlik ve yardımlaşma gibi değerleri kazandığını  idare, öğretmen ve velilerin  memnun kaldığını belirlenmiştir. Velilerimiz okula gelerek, olumlu tutum davranışının çocuğuna kendilerine karşı saygı kazandırdığını , büyüklerine yardım ettiğini ve bunu okula bildirilmesini istediğini dile getirmiştir. Bu vesile ile bize çok teşekkürlerini iletmiştir.İsraf konusunda bizleri uyarmaya başladı gibi dönütler gelmiştir. Verilen parayı hemen harcamayıp ihtiyaç ve istek listesi yaptığını belirtmişlerdir. Tüm paydaşlarda  sosyal , kültürel ve değerler konusunda farkındalık oluşturduğu için olumlu davranışların artığı olumsuz davranışları en aza indirdiği için   tüm okul ve kurumlarda  yaygınlaşabilir .  Maddi ve manevi olarak iyileştirici özelliği olan bir projedir. Çok küçük ödüller ile çok büyük sonuçlar elde edilebiliyor, sınıfa verdiğimiz TEMİZ SINIF BELGESİ alabilmek için öğrencilerin gayretlerini gözlemledim. Hizmetlilerimiz temizlik için sınıflara girmek zorunda kalmıyorlar farklı alanlarda okulu iyileştirme, güzelleştirme çalışmalarında yer alıyorlar.

Ekm

Okul-Aile Birliği toplantısı okulumuzda yapıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Okul Müdürü İsa Pamuk günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra genel kurulda oylamaya geçilerek Okul-Aile Birliği Başkanlığına oy birliği ile mevcut başkan İsa Yılmaz yeniden seçildi. Yeni dönemde yeniden seçilen yönetime çalışmalarında başarılar diliyoruz.

May

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yaptığı proje ve etkinliklerle adından söz ettirmeyi başaran ilimiz Onikişubat ilçesi Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu 13 Mayıs'ta Piktes Bilim Şenliği ile alınların akıyla çıkmayı başardılar.

Bilim Şenliği öğrenci ve velilerinin katılımı ile daha da şenlendi. Şenlikte sınıflar yıl boyunca düzenlemiş oldukları etkinlik ve çalışmaları gelen misafirlere sergilediler. Şenliği, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve diğer okullardan gelen misafirler de ziyaret ettiler.

Okul Müdürü İsa Pamuk, Müdür Yardımcıları Haydar Tekiş, Ayşe Merve Çiçek ve Fatih Taş; göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ettiler.

May

Anne yüreği bir evladın en sıcak yuvasıdır. Besler, büyütür, sever... Anne yüreği bir evladın en büyük korunağıdır. Korur, kollar, sarar... Anneler Günü'nüz kutlu olsun. Annelerimiz eksik olmasın.